top of page

Bīdāmās durvis – kā tās pārvērst par dizaina odziņu modernā vai minimālisma interjerā?

Updated: Apr 8, 2020


Ja šobrīd izvēlaties bīdāmās durvis skapim, telpas vai nišas norobežošanai, rēķinieties ar to, ka bīdāmās durvis ir tikpat svarīgs dizaina elements kā mēbeles un jebkas cits, kas veido kopējo telpas interjeru. Kā bīdamās durvis harmoniski iekļaut interjerā vai pat ar tām radīt oriģinālu dizaina akcentu, skaidro bīdāmo durvju zīmola SLIDER pārstāvis Latvijā Ivo Brazovskis.


SLIDER bīdāmās durvis – radītas tiem, kas vēlas oriģinālu un mūsdienīgu dizainu.

Latvijā bīdāmo durvju piedāvājumā atrast modernam vai minimālisma interjeram piemērotas bīdāmās durvis ir sarežģīts uzdevums – pat dizaineriem. Bīdāmo durvju izvēle savā ziņā ir plaša, taču vairumam modeļu ir izmantota furnitūra un profili, kas izskatās līdzīgi tiem, kādi bija modē 90 gados, tie ir ļoti vienkārši un bez jekādas odziņas. Mūsdienīgā vai minimālisma interjerā tie neiederās. Daudziem cilvēkiem ir apnicis novecojušais dizains, un viņi modernam interjeram vēlas mūsdienīgas, glītas un, protams, kvalitatīvas bīdāmās durvis. Tāpēc cilvēkiem, kas rūpējas par sava mājokļa interjeru, kā arī dizaineriem, kas parasti meklē kaut ko jaunu un oriģinālu, tika radīts īpašais SLIDER bīdāmo durvju dizains.


Bīdāmo durvju profili – iedvesmoti no itāļu dizaina.

SLIDER bīdāmo durvju dizaina elements ir profili. Tie ir īpaši izstrādāti smalkām un elegantām līnijām, radot asociācijas ar itāļu dizainu. Profili tika speciāli izstrādāti šīm bīdāmajām durvīm, tādēļ rada mūsdienīgu, izsmalcinātu koptēlu un spēlē kā dizaina akcents modernā vai minimālisma interjerā. SLIDER profilu dizains un tehnoloģija ir patentēta.









Bīdāmās durvis – iespēja radīt savu oriģinālu dizainu!

Bīdāmās durvis ir akcents interjerā, ar kuru var daudz un dažādi spēlēties. Pēc pasūtījuma veidojot SLIDER bīdāmās durvis, Jūs varat izpaust savu dizainera talantu un radīt tieši savam piemērotu risinājumu.

Lūk, idejas!


SLIDER bīdāmo durvju dizainu var daudzveidot, veidojot tām oriģinālu dalījumu, piemēram, divās vai vairākās daļās, kā arī izmantot dažādus materiālus. Dažkārt cilvēki vēlas, lai bīdāmās durvis pilnībā iekļautos kopējā interjerā. SLIDER durvis ir iespējams veidot gandrīz līdz griestiem, tā lai augšējā vadula nav redzama. Vadula tiek paslēpta aiz durvīm. Izgatavojot bīdāmās durvis, ir iespējams dažādi variēt ar materiāliem un krāsām. SLIDER bīdāmajām durvīm pildījumu var veidot no dažādiem materiāliem – finierējuma, lamināta, krāsota stikla vai arī iestrādāt spoguli.


Arī durvju profilus var pieskaņot kopējam interjeram vai veidojot kā akcentu. Pašlaik durvju profiliem tiek piedāvāti pieci dažādi krāsu risinājumi. Protams, arī pašu skapi un tā iekšējo veidojumu – plauktu un pakaramo sistēmu var izveidot piemērotu Jūsu vajadzībām, lai Jums būtu ērti un funkcionāli to lietot.

Ja ir vēlme izveidot jaunu skapi un interjeram piemērotas bīdāmās durvis vai arī Jums jau ir skapis ar bīdāmajām durvīm, un Jūs vēlaties tās nomainīt, vispareizāk būtu rīkoties šādi. Pasūtot bīdāmās durvis, ļoti noderīga ir speciālista konsultācija. Piesakoties uz bezmaksas konsultāciju uzņēmumā Nepo, Jūs varēsiet izstāstīt speciālistam savu ideju, uz vietas apskatīt iespējamos materiālu un furnitūras paraugus un saņemt ieteikumus, kādas bīdāmās durvis vislabāk derētu tieši Jūsu telpai.


Bīdāmās durvis ar pārdomātu funkcionalitāti un modernām tehnoloģijām.

Speciālisti, izstrādājot SLIDER bīdāmās durvis, rūpīgi pārdomāja to funkcionalitāti un izmantoja atbilstošus materiālus un tehnoloģijas. Tādēļ šīs durvis ir ērti lietot un tās ilgi un kvalitatīvi kalpos.

Mūsdienīgā interjerā vizuāli labāk izskatās skapis ar platām bīdāmajām durvīm nekā vairākām šaurām durvīm. Platākas durvis ļauj atvērt plašāku skapja daļu, kā arī tas izskatās majestāstiskāk, elegantāk. SLIDER bīdāmas durvis ir iespējams veidot līdz pat 1,50 metri platas (Vairumam Latvijā piedāvāto ražotāju durvju platums ir ierobežots.) SLIDER bīdāmās sistēmas paredz 18 mm biezu pildījumu, kas platas durvis padara salīdzinoši smagas, tādēļ, izstrādājot šo bīdāmo sistēmu, tika radīti tehnoloģiski risinājumi, kā piemēram alumīnija apakšrāmis stikla vai spoguļu durvīm, kas atvieglo durvju svaru. Vienmērīgu, klusu durvju slīdēšanu un ilgmūžību nodrošina pēc pasūtījuma ražoti ritentiņi. SLIDER bīdamās durvis tiek aprīkotas ar kvalitatīvām Soft – close bremzēm, kas parūpējas, lai tās neatsistos pret sienu gan atverot gan aizverot durvis.



Iekārtās durvis – nišas vai telpas daļas norobežošanai.

SLIDER ir izstrādājis arī iekaramās telpu sadalošās durvis, kuras var praktiski izmantot, lai vizuāli norobežotu telpas daļu, piemēram, virtuves zonu vai guļamzonu. Atverot durvis, tās tiek aizbīdītas uz sāniem. Šim risinājumam ir īpaša priekšrocība – durvis tiek stiprinātas augšējā vadulā, tādejādi uz grīdas nav sliedes, sliekšņa. Maksimālais šādu iekārto durvju izmērs ir 3.2 x 1.5 metri. Ja ir nepieciešams, var ierīkot vairākas šādas durvis, kas tiek savienotas tā, lai pavelkot aiz pirmajām durvīm līdzi sekotu arī pārējās. Arī šīs durvis interjerā var izveidot kā dizaina elementu, izmantojot dažādus materiālus. Visbiežāk izmanto tonēto vai matēto stiklu, kas laiž cauri gaismu. Durvju dizainu var veidot arī ar dažāda veida apdruku. Jāņem gan vērā - lai telpā izveidotu šāda veida iekaramās durvis, ir nepieciešama izturīga griestu konstrukcija. Pie reģipša griestiem durvis nebūs iespējams stiprināt. Vislabāk šādu risinājumu paredzēt jau būvniecības procesā, kamēr nav izveidota griestu apdare.

SLIDER iekārtās durvis var arī ierīkot parastu veramo durvju vietā, piemēram, tas var būt praktisks risinājums telpā, kur šaurības dēļ nav iespējams ierīkot veramās durvis. Tad SLIDER iekārtās durvis var stiprināt pie sienas ar speciāla stiprinājuma palīdzību, un ar tām norobežot durvju ailu vai nišu.


Ja Jums ir vēlme izveidot telpā iekaramās durvis, NEPO konsultanti labprāt dalīsies pieredzē, dos idejas un ieteikumus.


Aicinām Jūs pieteikties bezmaksas konsultācijai, zvanot pa tālruni 28 342 807

bottom of page